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With regards to requests for RoHS 

Recital 29 of the batteries and accumulator’s directive (2006/66/EC6) states RoHS does not apply to batteries and accumulators 

used in electrical and electronic equipment. 

 

In the EU market, the Battery directive (2006/66/EC) applies to all batteries and accumulators, so RoHS recast directive 

(2011/65/EC) does not apply to any batteries and accumulators. 

This, above mentioned, is stated in Recital 14 of RoHS recast directive as follows. 

 

This Directive should apply without prejudice to Union legislation on safety and health requirements and specific Union waste 

management legislation, in particular Directive 2006/66/EC of the European Parliament and of the Council of 6 September 2006 

on batteries and accumulators and was batteries and accumulators and Regulation (EC) No 850/2004. 

 

Hence Zeus Battery Products cannot respond to your requests for submitting a document like certificate or agreement of 

batteries and accumulators which shall comply with RoHS recast directive. We Appreciate your understanding. 

 

CE marking 

Article 7 of RoHS recast directive stated about the manufacturer’s obligations in case of placing their product which complies 

with RoHS directive on EU market. The obligation of bearing CE mark is the most important part in those obligations, however, 

as aforementioned; RoHS recast directive does not apply to batteries and accumulators, so Zeus Battery Products will not mark 

“CE” on our batteries and accumulators. 

 

With regards to requests for REACH 

Battery (cell or pack) is categorized by “Article”. 

 

Though “Substances” are used in battery as internal components, Zeus Battery Products has no obligation to register batteries 

because our batteries are not manufactured within EU territory. 

Article 7(1) an 7(5) of REACH regulations states that any producer or importer of “Articles” shall submit a registration to the 

agency for any substance contained in those Articles, only if both the following conditions are met: 

a) The Substance is intended to be released under normal or reasonably foreseeable conditions of use, and 

b) The substance is present in those Articles in quantities totaling over one tone per producer or importer per year. 

Battery is not such Article that intends to release any substance outside but intends to supply electricity generated by internal 

chemical reaction of negative and positive electrodes. The condition a) is not met so Zeus Battery Products has no obligation to 

submit registration to the agency. 

Hence Zeus Battery Products cannot respond to your request for submitting a document like certificate or agreement of 

batteries to be compliant with REACH regulations. We appreciate your understanding. 

 


